Annons:
Etikettboende-och-inredning
Läst 8803 ggr
MoaL
3/15/11, 2:33 AM

Hållare till vattenflaska

Något som många av oss säkert har haft problem med när det gäller djur som går i akvarium eller terrarium är att det är besvärligt att lösa upphängningen av vattenflaskan, och en vattenskål blir oftast snabbt nedsmutsad eller övergrävd.

Det här går att använda till diverse smådjur, inte bara degus.

För att sätta upp en vattenflaska behöver du följande:

Det som står ovan är lätt att hitta och är väldigt billigt på exempelvis Clas Ohlson, och bortsett från avbitaren så man behöver två av varje per akvarium/terrarium. Ståltråd kan vara att föredra att använda till degus då de ofta gnager både mycket och gärna.
Används ståltråd klipper du två bitar i lämplig längd.

Man sätter buntbanden/bitarna av ståltråd på plats i plattorna, löst till en början.
Därefter mäter man ut var monteringsplattorna ska sitta på väggen med hjälp av vattenflaskan man brukar använda, klistrar fast dem (det är dubbelhäftande tejp på baksidan) och sätter vattenflaskan på plats.
Sedan drar man åt buntbanden/vrider åt ståltråden tills det är lagom löst/hårt för att vattenflaskan ska sitta fast utan att lossna men även utan att sitta stumt. Om du använder buntband så klipper du därefter bara av bitarna som sticker ut, liksom du klipper bort det som är överflödigt av ståltråden om du använder det.

Därefter är det jättelätt att bara lyfta på det övre buntbandet/ståltråden varje gång man ska ta lös eller sätta dit vattenflaskan. Pipen hakar man bara fast i den undre öglan.
Tänk på att den övre öglan måste sitta högt upp så att det är lätt att haka på och av.
Dessutom så går de förstås att återanvända om man någonsin måste ta lös monteringsplattorna. Man sliter bort dem, tar bort överbliven tejp och sätter på ny dubbelhäftande tejp som man köper i affären.

Lycka till! Glad

/ Moa

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

Annons:
amsis97
6/24/11, 10:23 PM
#1

Väldigt bra tips!! tack tack:)

Prata till ett djur som du pratar till en människa, de har också en själ och du får så mycket tillbaka!

hannapannah97
5/22/14, 10:11 AM
#2

Jag har kardborreband i mitt akvarium till mina gerbiler, det borde fungera till degus också va? :)

MoaL
5/22/14, 3:53 PM
#3

#2 Jag tror nog att mina degus skulle gnaga sönder det, och mina förra gerbiler hade definitivt gjort det. 😃 Men alla djur är ju individer, så vissa gnager och andra inte. Det är fritt fram att prova! 👍

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

Michaela-N
9/15/14, 8:10 PM
#4

Själva fästanordningen är ju kalassmidig. Synd att du inte skrev vilken storlek det ska vara på buntbanden bara, nu sitter jag hemma med 100 st alldeles för små buntband ;)

Upp till toppen
Annons: